دکتر سید محسن هاشمی نیا

متخصص درمان ریشه


شایعترین بیماری های دهان و دندان ( قسمت اول )

تب خال
تب خال یا تاول تب فقط در زمان سرما خوردگی یا تب بروز نمی‌کند. ویروسی که منتقل کننده‌ تب ‌خال است از طریق تماس ‌های نزدیک با افراد ناقل و استفاده از ظروف مشترک و یا بوسه انتقال پیدا می‌کند. معمولا تبخال ها با پمادهای موضعی درمان می شوند ولی در صورتی که به صورت مداوم به تب‌ خال مبتلا می‌شوید به پزشک مراجعه کنید.

برفک
برفک دهان به صورت برجستگی‌های سفید و خاکستری روی مخاط دهان و زبان تشکیل می‌شود که کندن این برجستگی‌ها موجب بروز خونریزی می‌شود.
عامل ایجاد برفک دهان از بین رفتن باکتری ‌های مفیدی است که در دهان وجود دارند و نبود این باکتری‌ ها؛ منجر به رشد بیش از حد قارچ‌ های موجود در دهان می‌شود و این قارچ ها به صورت برفک در دهان دیده می‌شوند. برای درمان برفک دهان استفاده از دهان ‌شویه‌ ها به صورت دوبار در روز توصیه می‌شود.

پرزهای سیاه روی زبان
در اثر ایجاد برجستگی‌های کوچک روی زبان و پس از آن؛ رشد باکتری‌ها، پرزهای روی زبان به مرور سیاه ‌رنگ می‌شوند. از دلایل ایجاد این وضعیت می توان به مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک ها اشاره کرد.
درمان این عارضه معمولا از طریق مسواک زدن روی زبان امکان پذیر است؛ اما بعضی مواقع نیاز به دارو هم احساس می‌شود.

آفت دهان
تا کنون عامل دقیقی به عنوان به وجود آورنده‌ این تاول ‌های دردناک در اطراف دهان پیدا نشده است. اما برخی از عوامل احتمالی می تواند ناشی از استرس، کمبود بعضی ویتامین ها؛ اختلال در سیستم ایمنی بدن؛ عوامل آلرژیک و یا تغییرات هورمونی باشد
آفت ممکن است روی زبان یا اطراف گونه ها هم ایجاد شود. زمان تقریبی درمان آفت می‌تواند به یک یا دو هفته هم برسد. مراجعه به پزشک و استفاده از برخی محلول‌ها می تواند به درمان آفت کمک کند.

لوکوپلاکی
لوکوپلاکی عارضه‌ی سفید رنگی است که موجب درگیری مخاط دهان می‌شود و با کشیدن از بین نمی‌رود و به صورت خط‌ های سفیدرنگی در کناره‌ های زبان دیده می‌شود.
در صورتی که این عوارض برای مدتی طولانی وجود داشتند و یا تغییرات دیگری در دهان خود حس کردید حتما برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید.

سرطان دهان
سرطان دهان به دنبال رشد غیرقابل کنترل سلول‌های دهانی اتفاق می افتد که به بافت‌های اطراف خود حمله و آنها را تخریب می‌کنند. علائم این بیماری،احساس بی حسی در صورت ، گونه ها و گردن ،مشکل در بلع ، جویدن و صحبت کردن،و خستگی، گلودرد مزمن یا تغییر صدا هستند.از علت های عمده ی سرطان دهان می توان به سیگار کشیدن ، استفاده از تنباکو، نوشیدنی الکلی و در معرض نور آفتاب قرار گرفتن به مدت طولانی اشاره کرد.برای پیشگیری توصیه می شود رژیم غذایی سالم داشته باشید و هر سه سال یک بار برای معاینه ی دهان و دندان های خود به دندانپزشک مراجعه نمایید.

خالکوبی آمالگام
ممکن است بعد از کار دندان پزشکی، لکه های آبی-خاکستری در بخش نرم دهانتان یعنی روی لثه یا داخل گونه مشاهده کنید. نقره ی موجود در آمالگام (ماده ای که برای پرکردن دندان استفاده می شود) وارد بافت نرم دهانی می شود و در نتیجه چیزی شبیه یک خال کوبی کوچک در داخل دهان به وجود می آید که باید توسط دندانپزشک بررسی و معاینه شود.

سوختگی آسپرین
یکی از عادت های غلط ما در هنگام دندان ‌درد، قرار دادن قرص آسپیرین روی دندان است، با این امید که سریعتر شاهد اثر گذاری آن باشیم غافل از این که اسید موجود در آسپیرین میتواند بافت نرم لثه یا گونه را بسوزاند و زخمی کند.


آدرس مطب : اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر ساختمان قصر نور طبقه دوم واحد 212
تلفن : 32240085 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کارت ویزیتصفحه اصلیبیوگرافیسوالات پزشکیپیامهای کاربرانمطالب و مقالات